Tuesday, May 21, 2013

ALFABETUL DINOZAURILOR si entuziastii din Galati




ALFABETUL DINOZAURILOR (voteaza aici)

Data inscriere: 07 Aprilie 2013
Coordonator: Liliana Grafcenco
SCOALA GIMNAZIALA NR 22 GALATI, CLASA I


Descriere

DORIM SA CUNOASTEM LUMEA DINOZAURILOR REALIZAND O PREZENTARE PPT, COLAJE, MODELAJ,DAR IN PRIMUL RAND UN DICTIONAR AL DINOZAURILOR, FIECARE ELEV AVAND DE REALIZAT O DOCUMENTARE ASUPRA VIETII UNUI DINOZAUR CE ARE O ANUMITA INITIALA DIN ALFABET.
ceea ce am si facut...

ALFABETUL DINOZAURILOR este un proiect conceput special pentru a cunoaste lumea dinozaurilor, dar si pentru a consolida invatarea literelor la clasa I, a ordinii acestora in alfabetul limbii romane.
Am tratat interdisciplinar acest subiect.
1. Elevii au avut de realizat desene in Paint, deoarece au o ora optionala numita Jocul cu calculatorul.
2. Au prezentat sau au citit informatii extrase de pe internet, in urma documentarii personale sau dirijate de catre parinti si cadrul didactic. Au prezentat aceste informatii sau le-au citit, in vederea realizarii videoclipului de pe youtube.
3. Cu textele scrise de ei pe coli de hartie tip I si desene ale dinozaurului studiat am alcatuit o carte, cu titlul ALFABETUL DINOZAURILOR.
Alte activitati desfasurate in perioada de informare au fost fise matematice, fise de colorat, lucrari din carton si plastilina, triorame, desene ale copiilor, toate reprezentand dinozaurul ales. Chiar si alegerea unui anumit dinozaur a fost facuta in ordinea alfabetica a elevilor din clasa. Asa incat eleva Avadanii Lorena s-a ocupat cu studierea Arheopterix……. …… iar Zorea Maria a studiat Zuniceratops…
Speram ca munca noastra a dus la perfectionarea scrisului, a cititului. Elevii s-au intalnit nu numai cu un dinozaur, ci si cu ultimele litere din alfabet, inca neinvatate la clasa. Au descoperit dinozauri, litere, lumi disparute si le-au recreat. Expozitia realizata in scoala a incantat pe toti .
A fost placut, interesant, instructiv. Am trait bucuria lucrului facut din suflet, cu pasiune. Aceasta a fost defapt cea mai importanta lectie pe care am predat-o micutilor elevi. A fost nostim sa ii auzim pe copiii acestia atat de mici invartind printre dintisori aceste nume de dinozauri, atat de incurcate. Dinozaurii au reinviat in ochisorii curiosi ai copiilor, in imaginatia lor.




















No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...